Komunalno društvo Viškovo d.o.o. je započelo preuzimanjem komunalnih djelatnosti formirati moderno komunalno društvo sa ciljem poboljšanja i povećanja komunalnog standarda svih sastavnica Općine Viškovo i njegovih mještana.

Time se odgovara rastućim komunalnim potrebama lokalnog stanovništva, amortizira efekt naglog porasta stanovništva sa velikim utjecajem na komunalne i prostorne potrebe, angažira i potiče malo i srednje poduzetništvo, privlači ulaganja, unaprjeđuje potencijal, te bolje upravljala i štiti prirodne resurse i doprinosi uravnoteženom regionalnom razvoju.

Osnivanje i funkcioniranje društva omogućuje financijske uštede proračunskih sredstava Općine Viškovo, efikasniju uporabu postojećih resursa koji općini stoje na raspolaganju i poboljšava se nadzor nad utroškom raspoloživih sredstava.

Osigurava se mogućnost samostalnog kreiranja komunalne politike i smjera ulaganja, stvarajući jaku bazu znanja za korištenje bespovratnih namjenskih sredstva iz lokalnih, nacionalnih i europskih izvora, te doprinosi otvaranju novih radnih mjesta i zapošljavanju u pratećim djelatnostima.

Krajnji cilj uspješnog djelovanja društva je kvalitetnom i stručnom realizacijom komunalnih usluga doprinijeti kvalitetnijem životu lokalnog stanovništva.